D1 Dental Lab - Fogtechnikai Laboratórium

Préskerámia pótlások

 

Fémmentes  e-max Press, Ceram, préskerámia korona, híd, inlay, onlay, héj az esztétikai fogászatban

A fémmentes pótlások másik csoportja a cirkónium-dioxid mellet a lithium-diszilikát préskerámia koronák, hidak. Ezek a préskerámia pótlások. A cirkonnal ellentétben ezt a pótlásformát, inkább szóló koronák, betétek (inlay-k) , héjak, valamint a front fogak területén, rövidebb hidakhoz használjuk.

 

Rendkívül kedvezőek a fizikai és esztétikai paraméterei, meglehetősen élethű, individuális pótlások készíthetőek belőle. Különböző fényáteresztő képességű variációját gyártják, ezért alkalmas elszíneződött fogak színkorrekciójára is, így fém gyökércsapos fogakhoz is előszeretettel alkalmazzuk. Létezik külön a fehérített fogakhoz készült változata is, ami ma egyre nagyobb teret kap az esztétikai fogászatban

 

Cégünk, a fogászatban piacvezető Ivoclar-Vivadent cég “e-max Press” préskerámiáját használja.

 

Fizikai paraméterei és technológiája miatt laterál (oldalsó) és nagyobb áthidalású hidak készítésére nem alkalmas.

 

Fényáteresztő képessége, magas opálesszenciája  a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégíti, főként a frontfogak régiójában. Biokompatibilis, allergiás reakciót nem vált ki a szervezetből, megfelelő alkalmazásával szép egészséges ínykontúr érhető el, szürke hatású perem nélkül. Őrlőfogak területén teljes kerámia monolayer koronákat, betéteket, ún. inlay-ket készíthetünk belőle. Az ellen oldali fogakat, – megfelelő harapásbeállítás mellett – nem, vagy csak kis mértékben koptatja.  Kiváló korszerű anyag minden esetre !