D1 Dental Lab - Fogtechnikai Laboratórium

Néhány gondolat

 

A fogtechnika alapjai, mint oly sok szakmáé, a régmúltba nyúlnak vissza. A mai modern fogtechnika nem azt jelenti, mint akár 5 évvel ezelőtt, jóval nagyobb teret nyertek a gépek, a számítástechnika és az ipari technológiák is beépültek a szakmába.

 

A fogpótlások lényegi, főként esztétikai része ma is kézzel készül, emberi alkotás, annak minden szépségével, egyediségével és esetleges hibáival együtt. Egy nemzetközileg elismert német mester mondta egyszer: “a kéz minden nap más” . Ez valóban igaz, mint, ahogy két egyforma páciens, eset és fog sincs. Minden kollégánk, azon dolgozik, hogy a lehető legjobbat hozza ki magából és a rábízott páciensből, esetből. Ez a szakma kicsit művészet is, beleviszi minden technikus az egyéniségét, szépérzékét, jó ízlését , természetesen diszkréten, a kívánt mértékben.

 

Csak reménykedni tudunk abban, hogy az emberi alkotás döntő szerepe még sokáig megmaradhat a fogászatban, azzal együtt, hogy a technológiában rejlő segítő lehetőségeket maximálisan ki kell használnunk.

 

Igazán törődni emberrel, csak ember tud.

 

 

Fehér Tamás emlékére