D1 Dental Lab - Fogtechnikai Laboratórium

Cad-Cam a munkánkban

 

A csúcsszínvonalú számítástechnika és az iparból vett technológiai megoldások egyre nagyobb szerepet kapnak, mind a gyógyító fogászatban, mind pedig az implantációs protetikában , fogszabályzásban, fogtechnikában. Az úgynevezett digitális fogászat korában lehetőség van már a fogak, szájképletek szájban való szkennelésére, mely a lenyomatot helyettesíti, vagy a lenyomatok szkennelésére, melyből 3D nyomtatott minta készülhet. Az implantációs műtétek is előre tervezhetővé váltak, kevesebb kellemetlenséggel és gyógyulási idővel járnak. A pótlások egy részének tervezése is számítógépen történik a megtervezett munkákat, nem egy esetben távoli, akár más kontinensen lévő központokban, öttengelyes frézgépek készítik, vagy más csúcstechnológiákkal szinterezik, vagy éppen nyomtatják.

 

A számítógépen tervezett munkáknál, a gépek és a gyártási technológiák, főként az elkészülési időt rövidítik, a munkák pontosságát növelik, de a végső esztétika, formai változatosságot igénylő fázisokat, itt is emberek végzik.

 

Cad-Cam technológiai együttműködő partnerünk a Vitadent Cad-Cam Isisdental, Procera termékek esetén, pedig a Nobel Biocare Services AG.

 

video