D1 Dental Lab - Fogtechnikai Laboratórium

Cirkonium dioxid pótlások

 

Fémmentes cirkónium-dioxid hidak, koronák, pótlások, e-max kerámiák

A hagyományos fém alapú pótlások alternatívájaként használjuk a nagyon jó fizikai, technológiai tulajdonságokkal rendelkező cirkóniumot. Ez a fogpótlás vázanyaga, erre rétegezzük a kerámia réteget, ami a fogak formáját, színét utánozza. Allergiás reakció nem ismert rá, tehát a fémallergiában szenvedőknek, a titán és a nemes fémek mellett, ( arany, palládium), főként nagyobb hidak, pótlások esetén az egyedüli alternatíva. A szintén fémmentes préskerámiákkal szemben, nagyobb áthidalású hidak konstrukciók is készíthetőek belőle. Magas a keménysége, hajlítószilárdsága, teljesen homogén az anyagszerkezete, sima a felszíne, tehát a lepedék és a kórokozók – természetesen megfelelő szájhigiénia mellett – nem telepednek meg rajta, ezzel kisebb az esélye a kellemetlen leheletnek, szájszagnak.

 

Különleges alkalmasságát a magas esztétikájú pótlásokhoz az ideális fényáteresztő képessége adja, ami hasonló, mint a természetes fogaké. Ez bizonyos esetekben sajnos hátrány is lehet, ha a fogcsonk, amire a híd készül, elszíneződött, esetleg fém gyökércsap van benne. Ez esetben fejlett technikai eljárásokkal anyagokkal módosítani tudjuk a fényáteresztő képességet, a számunkra kedvező mértékben.

 

Cégünknél számítógépes eljárással tervezzük ( CAD, (azaz Computer-Aided Design) és frézközpontban maratjuk CAM, (azaz, Computer-Aided Manufacturing) a cirkónium pótlásokat,. Ez garantálja a koronaszélek illeszkedési pontosságát és a megfelelő statikai konstrukcióját a pótlásoknak, ami főként – a fokozott törésveszély miatt- a nagyobb áthidalású, tehát több fog hiányát áthidaló hidak esetén létfontosságú.

 

A cirkónium hidak koronák leplezésére cégünk az Ivoclar-Vivadent cég, e-max, lithium-diszilikát üveginfiltrált kerámiáját használja. Ez a kerámia a kedvező fizikai tulajdonságai mellet, kiváló esztétikai tulajdonságával tűnik ki, ami garantálja –ha ügyesek vagyunk – egy tökéletesen illeszkedő individuális esztétikus fogpótlás elkészítését.

 

Mint látja, az anyagokon, technológiákon, nem múlik a siker.

 

Ezekhez jön az agy, a szem és a kéz ! Mindet használjuk, minden nap !!